В Україні пуховиками прийнято називати будь-яку об'ємну куртку з утеплювачем, і не важливо з яким саме. Хоча утеплювач буває різний, і саме від нього залежить, наскільки ви будете в теплі, або просто він спустошить ваш гаманець. Як же вибрати правильний пуховик? Про це піде мова в даній статті.

Сучасний пуховик - це витвір мистецтва і чудес наукового прогресу. Сьогодні пуховики мають високотехнологічні синтетичні наповнювачі - Thinsulate (синтетичний пух).

Цей утеплювач був названий Thinsulate, що з англійської мови буквально перекладається як «тонкий утеплювач». При його створенні були об'єднані останні досягнення сучасної науки і безцінний досвід природи. Завдяки цьому він забезпечує відмінний захист від холоду.

Подібні прокладки в рази тепліше звичайного синтепону, і з ними ви дійсно не замерзнете. Наприклад, в нашому інтернет-магазині продаються пуховики з утеплювачем "Thinsulate" - він менше вбирає вологу, коштує дешевше і не викликає алергію. На відміну від натурального пуху, матеріал Thinsulate, навіть при підвищеній вологості не тяжчають і не стають менш теплими. Своїх зігріваючих властивостей вони не втрачають і при неодноразових праннях. А це дуже важливо при частому носінні в місті. Тільки після 20 прань спостерігається усадка не більше ніж на 10%.

пуховики

Отже, 10 цінних порад щодо вибору пуховиків

  1. Для міської дівчині, яка не особливо захоплюється лижними прогулянками, цілком достатньо одношарового пуховика. А ще бувають двошарові - вони краще зберігають тепло і повільніше пропускають холод.

  2. Наповнювач в пуховику повинен легко і швидко відновлюватися після стиснення. Тому не зайвою буде перевірка. Стисни частина пуховика в руці, потім різко відпусти і понаблюдай - швидко чи розправилася тканину? і так, найголовніше - «начинку» ми перевірили. Але залишаються ще й інші деталі, які теж впливають на якість куртки.

  3. Фурнітура повинна бути міцною і надійною, в ідеалі, до куртки додається пакетик із запасними кнопками або гудзиками.

  4. Шви на якісному пуховику - рівні й міцні, без вилазять ниток. Підкладка теж прострочена, що не дозволяє звалятися наповнювача.

  5. Манжети рукавів, низ куртки або пояс на талії повинні бути у вигляді гумки - це гарантує, що ніякої холод не пробереться під пуховик. У нових колекціях все частіше зустрічаються пуховики, запозичили окремі деталі у спортивного екіпірування. Саме на них варто звернути увагу, якщо ви ще досі думаєте, який вибрати пуховик на зиму. М'які внутрішні манжети таких курток рятують від задування холодного вітру.

  6. Дуже добре, якщо у пуховика відстібається капюшон і хутряна обробка. Це полегшить процес прання або чищення. Ще краще, якщо виріб забезпечений «нижній майкою» - трикотажної «другий курткою» без рукавів, яка теж може бути відстебнути.

  7. Безліч внутрішніх кишень дозволяють носити з собою документи, телефон і інші дрібниці.

  8. Іноді міські моделі за прикладом гірськолижних навіть обзаводяться системою вентиляції. Погодьтеся, ці функціональні елементи стануть в нагоді не тільки на схилі.

  9. Вологозахисні просочення говорить про те, що ви не промокнете, якщо проведете під дощем або мокрим снігом не більше 15-20 хвилин. Вода просто скотиться з поверхні речі. У такій «броні» не страшні ні снігопади, ні зливи.

  10. Тканина. Сьогодні вибір матеріалів для виробництва пуховиків багатий як ніколи. Завдяки нейлону звичний вид дутої куртки докорінно змінюється.